Denizevleri 212. Sokak No:7 Atakum/SAMSUN
+90536 973 4679

94. Savaşa giderken, dizlerinin üzerine çökerek su içen askerlerin komutanı Talut (Saul) muydu?

KURAN ve KUTSAL KİTAP'A GÖRE 100 SORU

Kutsal Kitap’a Göre           Evet  Hayır

Kuran’a Göre                     Evet  Hayır

KUTSAL KİTAP’A GÖRE
Hakimler 7:2-8*….Ve RAB Gideona dedi: Kavmın sayısı yine fazladır; onları suya indir, ve senin için orada onları deniyeyim…Ve kavmı suya indirdi; ve RAB Gideona dedi: Köpeğin dilile içtiği gibi dilile su içen her adamı ayrı, ve içmek için dizleri üzerine çöken her adamı ayrı koyacaksın. Ve ellerini ağızlarına götürerek dillerile içenlerin sayısı üçyüz kişi oldu; fakat kavmın artakalanlarının hepsi su içmek için dizlerinin üzerine çöktüler. Ve RAB Gideona dedi: Dilile içen üç yüz kişile sizi kurtaracağım…

1 Samuel 17:45-47*.Ve Davut Filistiye dedi: Sen kılıçla, ve mızrakla ve kargı ile üzerime geliyorsun; fakat ben meydan okuduğun israil dizilerinin Allahı, ordular RABBİNİN ismile senin üzerine geliyorum. Bugün RAB seni benim elime verecek…ve İsrailde Allah olduğunu bütün dünya bilecek; ve ve bütün cemaat bilecek ki, RAB kılıçla ve mızrakla kurtarmaz; çünkü cenk RABBİNDİR, ve sizi elimize verecektir.

KURANA GÖRE
Bakara 2:249-251*..Talut askerleri yürütüp çıkarınca dedi ki: Allah sizi bir ırmakla deneyecektir. Kim ondan içerse benden değildir. Ondan tadmayıp sadece eliyle bir avuç alan bendendir.” İçlerinden pek azı hariç, hepsi ondan içtiler. Nihayet Talut ve kendisiyle beraber inananlar, ırmağı geçince: “Bugün Calut’a ve askerlerine karşı bizim gücümüz yok.” dediler…Derken, Allah’ın izniyle onları bozdular, Davut Calut’u öldürdü; Allah ona (Davut’a) hükümdarlık ve hikmet verdi ve ona dilediğini öğretti. Dipnot : Kur’an’daki bu olay, Kitab-ı Mukaddes’e göre iki ayrı zaman diliminde ve iki farklı insan arasında geçmektedir. Şöyle ki, dizlerinin üzerine çökerek su içen askerlerin komutanı Talut (Saul) değil, Gideon’dur. Talut, Davut ve Golyat’ın olayı ise M.Ö. 1010–971 yılları arasında gerçekleşmiştir. Gideon’unki ise, M.Ö. 1162–1122 yılları arasında gerçekleşmiştir. Yani aralarında 150 senelik bir fark vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir