Denizevleri 212. Sokak No:7 Atakum/SAMSUN
+90536 973 4679

Rab’bin Sadakati

Samsun Kilisesi Fotoğraflar

Yeremya’nın Ağıtları 3:22-23=> Yeremya’nın acılarını anlat. (37:15, 38:6) cezaevine girdi, içi çamur dolu sarnıca attılar, iftiralara uğradı, insanlar ona tükürüp dövdüler ve onunla alay ettiler. Bütün bunlara rağmen Yeremya’nın bildiği en önemli şey Rab’bin sadakati idi. Davut, Daniel, Pavlus ve daha onlar gibi bir çok kişi bütün bu insanlar Tanrı’nın ne kadar sadık olduğunu keşfettiler ve Rab’bin sadakatini yaşadılar. Rab sadece onlara karşı mı sadıktı? Hayır İbraniler 13.8 “İsa dün bugün ve sonsuza dek aynıdır” diyor. Günümüzde de ona inanan insanlar Rab’bin sadakatini görebilirler. Mike O Danold ve Art Bılls bu kardeşlerimizde iman hayatları boyunca Rab’bin sadık olduğunu keşfettiler ve bunu öğrendiler.

Gerçekten Rab hepimize bunu öğretmek istiyor ve bende sizi teşvik etmek istiyorum. Eski ahitte Yasanın Tekrarı 7:6-9 => şöyle diyor. Bizim tanıdığımız Rab gerçekten böyle bir Rab. Rab bizi çağırıyor ve sadece çağırmakla kalmıyor. Bizleri çağırdığı çağrısında da tutuyor ve kullanıyor. Ve çağrısını pekiştiriyor. Rab bana da her zaman her durumda güvenilir ve sadık olduğunu gösterdi. Ve Rab her yönden benim ihtiyaçlarımı öylesine karşıladı ki. Hayatıma baktığım zaman bazen nasıl adım atacağımı ne yapacağımı bilmediğim o kadar çok zor durumla karşılaştım ki. Ama Rab her zaman bana yol gösterdi. Ve bana, bana karşı her zaman sadık olduğunu gösterdi. Rab sadece bana karşı sadık değildi. Aynı zamanda Rab kilisesine karşıda güvenilir ve sadık olduğunu gösterdi. Ben bu topluluğa ilk katıldığım zamanlarda evlerde toplanıyorduk ve on kişi en fazla onbeş kişi oluyordu topluluğumuz. Ama şimdi bu durum değişti. Rab inanılmaz şeyler yaptı. Bana on yıl önce kilisenin böyle büyüyeceğini söyleselerdi, mümkün değil derdim. Ama şimdi öyle değil hamdolsun topluluğumuz her geçen gün daha da gelişiyor ve büyüyor. Sadece sayı olarak değil aynı zamanda ruhta ve imanda da güçleniyoruz. Düşünün, Rab on yıl içinde bunları yaptıysa on yıl sonra kim bilir neler yapacak?

Hiç düşünemiyorum. Hayallerimi ne kadar genişletsem de Rab’bin yapacaklarını bilmiyorum ama bildiğim bir şey var oda Rab iyi şeyler yapacak çünkü 1.Korintliler 2:9’da şöyle diyor. “Tanrı’nın kendisini sevenler için hazırladıklarını hiçbir göz görmedi, hiçbir kulak duymadı ve hiçbir insan yüreği kavramadı” O kadar zor dönemlerden geçti ki kilisemiz, bazen çok korktuğum zamanlar oldu. Kilisenin yıkılacağını düşündüğüm zamanlar oldu. Ama şimdi baktığımda bu korkularımın hepsinin boş olduğunu gördüm. Çünkü gerçek olan bir şey vardı. İsa diyor ki Matta 16. “Kilisemi ben kuracağım ve hiçbir güç ona karşı direnemeyecek.” Gerçek olan şey buydu Rab sözüne sadıktır. Ve bizi de sadık ve güvenilir yapmak istiyor. Galatyalılar 5:22-23 Tanrı’nın bizim hayatımıza yapmak istediği şeylerden bahsediyor. Bunlardan biriside sadakat Rab’bin kendisi sadık ve güvenilir olduğu gibi bunu bizim hayatımızda da görmek istiyor. Bunlar Tanrı’nın kendi karakterleri sıradan şeyler değil ve Rab bizi de böyle duruma getirmek istiyor. 1.Korintliler 4:2 => Başlıca nitelik güvenilir olması Rab adına iman eden her kişiden her Hıristiyan’dan güvenilir olmasını istiyor. Kendisi güvenilir olduğu gibi.

Matta 25:14-30 => Emanet para benzetmesi (kısaca anlat) Bu benzetme aracılığıyla Rab bize üç şey göstermek istiyor.

1) Rab bize kendisine ait olanı emanet etmiştir. Çünkü özde bizim olan hiç bir şey yok her şeyin sahibi Rab’bin kendisidir.

2) Hayat bir yatırımdır ve şunu unutmayalım her yatırımda bir risk var. İnsanlar borsada yatırım yapılıyor hisse senetleri alarak param daha çoğalacak umuduyla bekliyorlar. Yada ticarete atılarak yatırım yapıyorlar. Ama her yatırım bir risk. Aynı şekilde Dünyanın gözüyle Rab için yatırım yapmak ta bir risk işi.

3) Günün birinde bir hesaplaşma olacak Rab bizlere bıraktığı her bir emanetten dolayı hesap soracak Rab bize neler verdi neler emanet etti? Rab her bir kişiye ruhsal bir armağan verdi, maddi imkanlar verdi, Aile verdi ve kimine çocuklar verdi. İlk olarak bir önder olarak bana daha sonrada hepimize bir topluluk emanet etti. Rab bize emanet ettiği bütün bu şeylere en iyi şekilde bakmamızı istiyor. İstiyor derken olduğu gibi korumamızı değil yatırım yapıp çoğaltmamızı ve onlarla ilgilenmemizi istiyor. Rab kilisesinde daha çok kişinin olmasını istiyor. Ama bunun da olması için Rab bizim güvenilir bir kahya olmamızı istiyor. Biz sadık olmasak ta Rab sadık.

Peki hepsi güvenilir bir kahya olmak mı? Aslında bunun başka bir yüzü daha var sadece Rab’be karşı değil aynı zamanda birbirimize karşı sadık olmalıyız. Romalılar 12:10 => Bağlı olun diyor. Ne kadar bağlandık birbirimize? Rab birbirimize de sadık olmamızı ve bağlanmamızı istiyor. Ama birbirimize bağlanmakta bir risk. Bazen bağlandığımız insanlar bizi yüzüstü bırakıyor bazen güveninizi sarsabiliyorlar bizleri terk edip gidebiliyorlar. Ama ne dedik risk var insanlar kavun gibi değil koklayarak anlayamıyorsun iyi mi kötümü olduklarını. Ne olursa olsun ne yaşarsak yaşayalım yinede Rab bizden sadık olmamızı ve birbirimize bağlı olmamızı istiyor.

Birbirimize bağlı oldukça birbirimize tutundukça bu Rab için çok faydalı ve kazançlı bir yatırım olacak. Biz kardeşleri Rab’bin bereketlemesini istiyor muyuz? Bazen birbirimize yaklaşmak düdüklü tencere gibi olabilir. Basınç artar, tehlike olabilir, zaman zaman küçük patlamalarda olur. Ama Rab bunları da kullanır. Zayıflıklarımızı da kullanır ve Rab bizi kaldırır. Peki biz ne yapıyoruz kardeşimizi kaldırıyor muyuz?

1 Samuel 12:24=> “Yalnız Rab’den korkun, O’na bağlılıkla ve bütün yüreğinizle kulluk edin. O’nun sizler için ne görkemli işler yaptığını bir düşünün!” Geçmişte O büyük şeyler yaptıysa önümüzde de yapacaktır. Ama biz kendimizi güvenilir ve sadık kahyalar olarak hazırlayalım. Unutmayalım Rab sadıktır. Biz sadık olmasak ta Rab sadık kalacaktır. Ve bizden de sadık olmamızı istiyor çevremizdeki insanlar bize sadık olmasalarda bizim yinede her zaman, her durumda sadık olmamızı bekliyor.

Antalya İncil Kilisesi Pastörü Ramazan Arkan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir